Woonaccessoires: maak van jouw huis jouw thuis

Een huis kan nog zo mooi ontworpen zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het daarom ook prettig is om in te wonen. Natuurlijk dragen een mooie architectuur en een kloppende ‘logistiek’ van het design mee aan het woongenot. Luxe sanitair en een goed ingerichte keuken zijn ook belangrijk, maar dat alles maakt van een huis nog geen thuis. Woonaccessoires is het toverwoord; deze accessoires maken nu juist het verschil tussen mooi wonen en lekker plekje waar jij je helemaal thuis voelt.

Het begrip woonaccessoires kan erg ruim genomen worden. Volgens het Van Dale woordenboek zijn accessoires bijbehorende zaken, dus woonaccessoires zijn bij het wonen behorende zaken en dat kunnen heel veel dingen zijn. Van kanten placemats op de eettafel tot een dikke oude boomstam achter in de tuin, waar wilde mossen, plantjes en insecten hun eigen ecosysteem hebben gevormd. Het gaat erom dat jij ervan kunt genieten.

Al wijzigt de trend nog zo snel…..

Net als bij de mode zijn ook de woonaccessoires zeer gevoelig voor trends. Zie het ene jaar dat rustige pastelkleuren in de interieurs de boventoon voeren, het jaar daarop kunnen de kleuren niet fel genoeg zijn. Als jij de trends wilt volgen, moet jij je natuurlijk niet ‘gek laten maken’ door al deze wisselende trends en elk jaar jouw inrichting aanpassen.

Zorg dat de basis in jouw huis gevormd wordt door de kleuren en accessoires die jij altijd al mooi hebt gevonden; trend of niet. Zo kun je gemakkelijk de telkens maar wijzigende trends volgen door enkel wat accenten in de ‘trend van het moment’ in jouw interieur aan te brengen. Ben je echter meer een trendsetter dan een trendvolger, dan zal het jou niet veel uitmaken wat de trends zijn. Jij gebruikt de accessoires waar jij je het beste bij voelt; mode of niet.

‘Terug naar de natuur’ woonaccessoires

Een blijvertje onder de trends blijken de natuurlijke woonaccessoires te zijn. Dat is niet zo gek, want natuurlijke materialen stralen altijd een positieve energie uit. Ze hebben bijna altijd een ‘onthaastend’ effect op ons en dat wordt (misschien wel onbewust) gewaardeerd. Natuurlijke materialen voelen goed; het maakt niet uit wat jouw stijl is. Natuur past bij klassiek, modern, retro, bohemien of welke jouw favoriete stijl ook mag zijn. Rieten lampenkappen voor bijvoorbeeld een warme landelijke stijl, of handgesneden houten wandpanelen als accent of scheidingswand in een strak modern interieur. De mogelijkheden zijn echt onbeperkt.

Woonaccessoires voor binnen en buiten

Bij woonaccessoires wordt meestal eerst gedacht aan accessoires voor de woonkamer. Dit is vanzelfsprekend, want het is in de Nederlandse huizen de centrale plaats waar we een groot gedeelte van de dag doorbrengen. Hier willen we het gezellig hebben en ons goed voelen, maar er zijn accessoires voor het hele huis. De Homestylingshop Riverdale producten vallen onder een van de meest complete Nederlandse shops voor woonaccessoires en hier vind je uitgebreid assortiment, geschikt voor alle plekjes in jouw huis. Sommigen zeggen zelfs: “Als Riverdale het niet heeft, bestaat het niet”.
Ook voor buiten, balkon, tuin of terras, zijn er veel woonaccessoires. Deze vind je vooral in de tuincentra. In de zomermaanden wordt vaak de huiskamer uitgebreid met terras, tuin of balkon. Heerlijk in het ochtend zonnetje buiten ontbijten. Wie houdt daar nu niet van? Met een paar eenvoudige accessoires als bloembakken en een parasol heb je al snel een ‘lekker’ plekje gecreëerd.

Levende woonaccessoire: de plant

Tot slot nog even aandacht voor groen in huis. Planten zijn van oudsher in de Nederlandse huizen te vinden, ook toen het begrip woonaccessoire nog helemaal niet bestond. De planten zijn een stukje levende natuur in huis en je kunt ze bijna overal plaatsen. Zo doet een varen het zeer goed in de vochtige lucht van een (lichte) badkamer en het geeft de badkamer gelijk een luxe en ontspannen sfeer.

Vraag bij de bloemist of het tuincentrum welke planten geschikt zijn voor de lichte en de meer donkere plekken bij jouw thuis. Planten vormen de ‘finishing touch’ in jouw inrichting. Modern of klassiek, strak of bohemien er is altijd wel plaats voor enkele planten in het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *