Kantoorinrichting? Vergelijking van grote merken

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van een kantoor? Op dat gebied zijn er verschillende mogelijkheden qua merken waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat wij enkele grote merken in dit artikel vergelijken om jou te helpen bij het maken van een keuze. Een goede kantoorinrichting zorgt immers voor een prettige werkomgeving en efficiëntie.

Palmberg

Palmberg is een Duitse organisatie die al sinds 1922 kantoormeubelen ontwerpt en produceert.Dit merk wordt vooral gekenmerkt door de duurzame keuzes die gemaakt worden.Het is dan ook niet zo gek dat Palmberg 6 certificaten heeft met betrekking tot duurzaamheid. Één van de duurzame productiemethoden is dat diverse lagen aan elkaar worden gemaakt met een laser.Dit voorkomt naden, overblijvende lijmresten en de kans op beschadigingen.

Bij Palmberg kun je terecht voor bureaus, receptiebalies en kasten.Bij de bureaus heb je keuze uit verstelbare bureaus, eenvoudige bureaus en moderne design bureaus.De kasten zijn verkrijgbaar in lage en hoge modellen.Er zijn verschillende mogelijkheden qua indeling van lades.Ook zijn er modellen met vakken die worden afgedekt door deuren of schuifdeuren.Een receptiebalie is het eerste dat men ziet bij binnenkomst en is daardoor een belangrijk meubel.De balies van Palmberg worden op maat gemaakt zodat ze perfect passen in elk pand.

Herman Miller

Het merk Herman Miller is ontstaan in 1905 en richt zich op het ontwerpen van ergonomische stoelen.Het idee achter deze stoelen is dat ze het lichaam ondersteunen voor de beste werkhouding.Dit wordt onder andere gedaan doordat het materiaal zich aanpast aan het lichaam zodat je vrij kunt bewegen.Ook dit merk houdt zich bezig met duurzaamheid.Dit heeft ertoe geleid dat ze al negen keer op rij op de Wereldwijde Duurzaamheidsindex hebben gestaan.

Bij Herman Miller vind je zowel directiestoelen en bureaustoelen als conferentiestoelen.Twee voorbeelden van de ergonomische modellen zijn de Herman Miller Aeron en de Herman Miller Mirra 2. Het Aeron model is ontwikkeld door mensen te vragen die veel tijd in een stoel zitten.De ontwikkelaars kwamen zo op de belangrijke punten waar een bureaustoel aan moet voldoen.Deze stoel heeft gezorgd voor een nieuwe ontwikkeling binnen de ergonomie.De Mirra 2 is een zeer flexibele en tegelijkertijd ondersteunende stoel.Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat je makkelijk kunt bewegen zonder afbreuk te doen aan de ondersteunende eigenschappen.

Senator

In 1976 is The Senator Group opgericht en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste kantoormeubelfabrikanten ter wereld. Binnen het  overkoepelende merk The Senator Group zijn verschillende merken met elk een uniek uitgangspunt. Zo richt Senator zich op innovatie, Allermuir op uniekheid en Torasen op mooie efficiëntie. Net als de vorige merken houdt The Senator Group ook rekening met het milieu. De producten worden ecologisch geproduceerd en ze zijn recyclebaar. Daarnaast recyclet The Senator Group zelf de resten die ontstaan tijdens de productie.

Senator biedt stoelen, bureaus, workspaces en kasten. Het aanbod aan stoelen bestaat uit bureaustoelen, fauteuils en vergaderstoelen. De bureaus zijn verkrijgbaar met een ovaal of een rechthoekig blad voor een andere uitstraling. Om meer privacy en rust te creëren kun je gebruik maken van workspace meubilair voor de akoestiek. Dit zorgt voor een mooie afscheiding om geluid te verminderen. Tot slot kun je de moderne design kasten gebruiken om spullen netjes in op te bergen.

Welke kantoorinrichting kiezen?

De bovengenoemde merken hebben allemaal een aanbod met diverse producten. In het geval van Herman Miller zijn dit ergonomische stoelen en bij Palmberg zijn dat verschillende meubels. Senator biedt juist een mix van stoelen en meubels. Je hoeft dus niet per se te kiezen voor één merk, maar je kan ook de beste producten van meerdere merken combineren. De kantoorinrichting is voor een groot deel een persoonlijke keuze.

Het gaat tenslotte niet alleen om de noodzakelijke meubels, maar ook om de sfeer en de stijl van de inrichting. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich prettig voelt bij de keuzes kun je de mening van de medewerkers meenemen in de uiteindelijke keuze. Als je duurzaamheid een belangrijk thema vindt, dan ben je bij alle drie de merken aan het juiste adres. Deze merken dragen elk op hun eigen manier een steentje bij aan het zo min mogelijk belasten van het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *