Aanleverspecificaties voor flyers drukken

Heb je besloten dat je flyers wilt laten drukken? Voor het beste resultaat is het belangrijk dat het ontwerp voor de flyers volgens de juiste specificaties wordt aangeleverd. Je wilt natuurlijk niet dat uiteindelijk een gedeelte van de tekst niet op de flyers blijkt te passen. Of dat de kleuren op het drukwerk heel anders zijn dan je van tevoren verwachtte. Een handig hulpmiddel om de juiste aanleverspecificaties te gebruiken zijn de werktekeningen. Op deze tekeningen staan alle belangrijke zaken vermeld die je nodig hebt voor flyers drukken.

Werktekeningen voor ieder formaat

Wanneer je hebt besloten dat je een flyer wilt laten drukken, is het vaststellen van het formaat een belangrijke eerste stap. Wil je de flyers laten verspreiden tegelijk met ander reclamedrukwerk? Dan kan het goed zijn om te kiezen voor A4-formaat, omdat dit goed past bij het formaat van dergelijk drukwerk. Je kunt echter om op te vallen ook kiezen voor een ander formaat, zoals A5. Let er wel op dat bij collectieve verspreiding vaak specifieke eisen aan de formaten worden gesteld. Vaak wordt het drukwerk gezamenlijk verspreid en in plastic verpakt. Dan is het van belang dat jouw flyer ook in dat plastic past. Natuurlijk kun je er alsnog voor kiezen om een uitzonderlijk formaat te gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat je een andere manier van verspreiden zal moeten zoeken.

Dubbel of enkelzijdig drukken

Wanneer je het formaat hebt vastgesteld, moet je ook nog nadenken over de hoeveelheid informatie die je in de folder wilt hebben. Voor flyers geldt over het algemeen dat er niet te veel tekst in moet staan. Een opvallende kop of flitsende foto trekt namelijk meer aandacht dan een lap tekst. Toch wil je natuurlijk wel dat lezers duidelijk krijgen wat jij voor hen kan betekenen. Bedenk van tevoren ook of je kiest voor dubbele of enkelzijdige bedrukking. Qua drukwerk is de enkelzijdige variant over het algemeen voordeliger. Je laat dan echter ook een mogelijkheid liggen om klanten nog meer info te geven. Ook hierin zal je dus een goede afweging moeten maken.

Hulp bij aanleverspecificaties

Het kan best lastig zijn om aan alle aanleverspecificaties tegemoet te komen en om de werktekeningen te lezen. Zeker wanneer je voor het eerst zelf een ontwerp maakt voor een flyer of brochure, kan de procedure ingewikkeld zijn. Schrik hier echter niet voor terug! De klantenservice kan je namelijk in veel gevallen verder helpen bij vragen. Je kunt er vaak zelfs voor kiezen om een ontwerper van de drukker in te schakelen. Als je er echt niet uit komt is dat een prima optie. Ook wanneer je zelf geen tijd hebt om het ontwerp te maken, kan dit een handige keuze zijn. Dan kan jij je focussen op andere zaken, zoals het zoeken van de beste manier om de flyers te verspreiden. Zo bereik je snel een goed resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *